Dans Yoga Sensaties


Dans Yoga Sensatie ‘Maskers’ 
12 februari 2017 met voorafgaand op 11 februari een Creatieve Sensatie ‘Maskers’

‘Life is a stage’

We zijn allemaal toneelspelers in het grote toneelstuk dat ‘Leven op Aarde’ heet. We mogen onze rol op ons nemen. Maken we er een hoofdrol van? Is het een glansrol? Heb je alle kwaliteiten in je om je rol voluit en onbegrensd te kunnen en te mogen spelen? Wat heb je nog nodig? Wat is je verlangen?

Op zaterdagochtend zijn er op creatief therapeutische wijze maskers gemaakt. Maskers die de mooiste, meest verheven versie van ons Zelf weergeven!

Op zondagochtend zijn we verder in het proces van onze maskers, onze vormgeving en uitbeelding gedoken door de mooie combinatie van dans en yoga en meditatie.

 Het zijn twee prachtige, waardevolle bijeenkomsten geworden, de Creatieve Sensatie en de Dans Yoga Sensatie, ze vulden elkaar bijzonder mooi aan. Hieronder enkele reacties van de deelnemers:

‘YY’

‘Creatief actief bezig zijn is zo fijn met de dames. Daarna uitbeelden en ervaren en samenzijn was ook weer zo fijn.’

‘Ik heb lekker genoten van de workshop… rijker … verrassend.’

‘Het was inderdaad weer een sensatie om beide dagen mee te maken. Vervuld met liefde en vernieuwde kracht…!’

‘Het was weer zeer inspirerend en herkenning!!’

Er was eens....Laat je verrassen en stel je open. Dan nemen Jantiene en Patty je mee in een levendige gewaarwording van het gevoel. Klamp je niet vast aan verwachtingen, maar laat het gebeuren. Vanuit die spontaniteit en rust ontstaan de mooiste dingen. Beleef in vrijheid de sensatie van een nooit eindigend verhaal....

Kom en ontdek op een creatieve manier prachtige, verborgen eigenschappen van jezelf en breng die tot uiting.

Deze groepsactiviteiten zijn ook te boeken door particulieren(vriendinnengroepen), bedrijven en instellingen.
En zijn exclusief op maat aan te passen aan uw wensen!

Dans Yoga Sensaties worden u aangeboden door:

Patty Möhlmann - Vrouwendanstheater Patty en

Jantiene van de Boogaard - Inner Silence

Zij hebben elkaar mogen ontmoeten en leren kennen in hun beider passies: yoga en dans. Deze passies sluiten fantastisch op elkaar aan: op een yogamanier kun je dansen en dansen inspireert tot yogabeoefening. Door met niets uitsluitende en ongedwongen aandacht het lichaam te volgen, te bewegen en te voelen, ervaar je rust, ruimte en vrijheid.

Aanmelden via: contactformulier (meld je bijtijds aan i.v.m. beperkt aantal plaatsen)

Iedereen is welkom:

 

Dans Yoga Sensatie 'Hemel>en<Aarde'

‘Er is meer tussen hemel en aarde dan wij vermoeden…’ (Shakespeare)

Een mooie sensatie met mooie ervaringen, een prachtige energie en liefdevolle mensen.

 

Jantiene: 'Zondag 30 oktober 2016: In deze Dans Yoga Sensatie zijn we met dans, yoga en een meditatief verhaal de aarde ingedoken, de diepte in naar het hart van Moeder Aarde.

En vervolgens zijn we opgestegen – licht als een veertje – hoog de lucht in, door de dampkring heen naar de sterren, naar het hart van Vader Hemel.

Om zo een intens contact te maken met de Moeder van alle moeders, de Oer Moeder en met de Vader van alle vaders, de Oer Vader.

Wij, de verbinding tussen Moeder Aarde en Vader Hemel zijn Het Kind.

Het Kind is geliefd, wordt gedragen, gekoesterd, ondersteund en gestimuleerd door de Vader en de Moeder.

Het Kind geeft op z’n eigen wijze vorm aan dat wat hij heeft meegekregen van beide ouders.

Het Kind schrijft iedere dag zijn eigen verhaal…

Het verschil tussen hemel en aarde… dan ben jij, jij maakt het verschil !'

 

Enkele reacties van deelnemers:

Buikdans Yoga Sensatie 'Verbinden'

Foto: Verbinden met je kern, je krachtbron, je buik. Jij bent het prachtige middelpunt waar alles om draait !

Zaterdag 5 maart 2016: Tijdens deze sensatie zijn we ons gaan verbinden met onze kern, onze innerlijke krachtbron. We hebben gekeken naar wat ons bindt, met wie en wat we ons verbonden voelen en hoe het voelt om in verbinding te zijn.

In de buikdans werd beeldend weergegeven hoe je door ontspanning bij je kracht, je kern, kunt blijven. Een mooie dans met een mand waarin een balletje rond rolde, maakte duidelijk hoe balans in je bewegingen en kracht vanuit je dans tot stand komt. Spelenderwijs werden buikdanstechnieken nader verklaard en ervaren.

In de yoga en de meditatie hebben we ons verdiept in onze innerlijke krachtbron, die eigenlijk een stukje van de Bron, de Oorsprong of het Leven Zelf is. Door te ademen via buik en hart hebben ons meer en meer verbonden met ons lijf. De meditatie bracht ons terug naar het begin van ons aardse bestaan, van een afstandje konden we zien hoe we in het leven staan en hoe we gewend zijn verbindingen wel of niet aan te gaan. Uiteindelijk zijn we tot eenheid gekomen en zagen we hoe verbindingen oplosten in Eénheid.

Deze Buikdans Yoga Sensatie had, met dank aan de deelname van veertien prachtige mensen, een zeer ontspannen, serene, aangename sfeer.

Enkele reacties van deelnemers:

 

Buikdans Yoga Sensatie 'LosLaten' 

Zondag 15 november 2015: Ervaring delen onder het genot van thee en lekkernijen, want het was weer een bijzondere sensatie 'LosLaten' vanochtend met buikdans, yoga, begeleidende meditaties, chanten enz ! De wind joeg om het gebouw en binnen lieten we de bladeren dwarrelen en daarmee lieten we los wat ons niet meer dient.... Dank lieve deelnemers

Ervaringen van deelnemers B.Y.S. 'LosLaten':

 

 

 Buikdans Yoga Sensatie: Spring

Spring collage

Dit schitterende lentefeest heeft plaatsgevonden in de yoga- en buikdansstudio aan Dwarsweg 40 in Rozenburg.
Jantiene: 'Ondanks flinke regen- en zelfs hagelbuien in de ochtend van zondag 23 maart, hebben we een prachtig sensationeel lentefeest met elkaar gevierd. Het lentegevoel hing in de lucht "spring is in the air" en er werd ook letterlijk in de lucht gesprongen! Een gevoel van vrijheid, blijdschap, vrolijkheid, gelukzaligheid, bloei en groei; het was er allemaal. In de belevenis werden de deelnemers uitgenodigd en uitgedaagd hun talenten onder ogen te zien (te herkennen en te erkennen) en ze ook daadwerkelijk tot leven te brengen in hun bestaan. De wereld wacht op jouw unieke gave: die gave schenk je haar door precies te zijn wie jij in werkelijkheid bent! 'een schitterend, liefdevol en uniek mens'.

Reacties van deelnemers:

 

Buikdans Yoga Sensatie: Midwinter

Midwinter collage

Jantiene: 'Het was een prachtige beleving waarin de inkeer en stilte van de 'stille midwinter nacht' centraal stond. In een pad van licht werden de deelneemsters herinnerd aan hun eigen krachtige innerlijke licht. Zij konden hun licht laten stralen, dichtbij en verder weg, zowel op zichzelf als op de anderen. Een bijzondere ervaring! Doordat iedereen gekleed was in wit en rood vormden we met elkaar 1 schitterend geheel. Met veel plezier en dankbaarheid kijken Patty en Jantiene terug op de Midwinter Sensatie. Het was een mooie lichtdans / yoga ervaring'.

Reacties van deelnemers:

 

Buikdans Yoga Sensatie: Equinox

 

Equinox collage

Jantiene: Buikdans en Yoga: een uitstekende combinatie! 'Dit bleek afgelopen zondag 22 september tijdens het evenement Equinox in Paviljoen de Duinrand in Oostvoorne: een beleving waarin de deelnemers meegenomen werden in een 'nooit eindigend verhaal'. Naadloos op elkaar aansluitend wisselden buikdansen, het chanten van mantra's, yoga, meditatie en wervelen (dans) elkaar af. De verschillende elementen vloeiden samen als 1 geheel. Dit alles in een plezierige, vrije en ontspannen sfeer.'

Een enthousiaste deelneemster geeft in een prachtig gedicht haar beleving van de Eqionox weer: 
Onbewust wordt zelfbewust,
Het blauwe water van een meer of zee
neemt ons onderbewust met zich mee
het komt boven drijven
waardoor het kan beklijven
mediteren, dansen en loslaten
even alles achterlaten
harmonieus
en melodieus
geeft het een heerlijk gevoel
en dit dient een Hoger doel
ophalen wat we zijn vergeten
ons contact met de planeten
waar alles voor ons wordt bewaard
om te kunnen groeien op deze aard
Lieve vrouwen: Bedankt!
Met een warm harte gevoel,
Jet 

Voorstellen

Patty: 'Jantiene is gelukkig op mijn pad gekomen met mijn verdieping in Yoga. Het maakt mij heel blij om samen met haar te werken. Zij is een fantastisch mens en docente waar ik grote bewondering voor heb. Hoe zij haar overtuigingen uitdraagt in heel haar zijn! Zij maakt de wereld mooier en elke ontmoeting met haar heeft dat weer invloed op mij....'

Jantiene stelt zich voor:
Mijn naam is Jantiene van den Boogaard. Ik ben er van overtuigd dat ieder mens in wezen Liefde, Licht, Vrijheid, Vrede, Vreugde is. Allemaal geven we op onze eigen unieke wijze uitdrukking hier aan; als Lichtwezens met een menselijke ervaring. Vanuit eerbied, respect, dankbaarheid en vertrouwen kunnen we elkaar inspireren en op weg helpen.
Vanuit dit idee en met heel veel plezier verzorg ik yoga- en meditatielessen, Reikibehandelingen en Reikicursussen.
Yoga brengt je op een milde en vriendelijke manier in verbinding met je lichaam, je hart en je ziel. Je zult zien dat alle delen van jouw 1 geheel vormen, ze communiceren met elkaar en werken samen. Niets staat los van het andere. Zo is het ook met ons mensen. Wil je meer bereiken? Wil je een verre reis maken? Ga dan samen.
Ik geloof dat wanneer je onvoorwaardelijk je creativiteit en talenten deelt met anderen, je tot grote hoogte kunt komen. Wanneer je jouw licht laat schijnen beweeg je anderen er ook toe dit te doen. Dit is goed voor je zelf, voor de ander en voor de gehele creatie.
Grote bewondering heb ik voor het enthousiasme, de passie, de creativiteit en de bewogenheid van Patty die zij laat zien in haar mens-zijn en in haar buikdans. Ik geloof dat we samen de wereld een beetje mooier kunnen maken.

Deelname aan activiteiten is geheel voor eigen risico

Van harte nodig wij u/jou uit om samen met ons een Buikdans Yoga Sensatie te beleven!

Graag nodigt Patty je uit voor deze prachtige dansvormen.